NYHETER
Mälardalens Limousineservice - malarlimo.se
Start
Företag & Events
Bröllop & Fest
Guidning
Pris & Beställning
Kontakt & Info
Limousinen
Gästbok
Fotoalbum
Partners & Länkar


Limousinen

Ordet limousine i uppslagsboken vad betyder det? Kreatur! Jo faktiskt är det en benämning på en Fransk koras som idag föds upp som köttdjur, även så finns det ett distrikt i norra Frankrike som heter Limousine, men det vi mest förknippar med ordet Limousine är ju en förlängd bil med exklusive inredning.
Den Amerikanska varianten av limousine, också kanske den mest kända som ofta folk förknippar med limousin, är dessa extremt förlängda bilar som byggs utifrån vanliga personbilar. Dessa byggen är ofta en väldigt komplicerad procedur att tillverka ett sådant långt fordon som har självbärande karosser. Därför har Lincoln Och Caddilac ofta använts för att dessa bilar ligger på en rambalk redan från ursprunget vilket gör att dom blir mycket enklare att förlänga.

I Usa finns ett 10 tal större tillverkare av olika limousinebyggen dom största kanske är Krystal, Lcw, Tiffany limo, Dabryan, US coach mfl. Limousinerna kan beställas i olika längder och utförande allt ifrån 60 tum-180 tum men sedan har det förekommit mycket längre specialbyggen naturligtvis men man kan säga att gränsen går vid 120 tum, allt därutöver torde inte var körbart när det gäller trängre passager, åtminstone inte för svenska förhållande.

Våra limousiner är Lincoln Towncar bilar som är förlängda med 120 tum som gör att limousinerna blir nära 9 m långa.

Limousine från norra Frankrike

 
Lincoln Towncar Mälardalens Limousineservice
Mälarlimos Lincoln Towncar Krystal
På Svenska In English
021-120680 info@malarlimo.se